Mainos

Vastuullisuusohjelma

Vastuullisuus on välittämistä ja vastuullinen tapahtuma tehdään yhdessä

SuomiAreena haluaa tulevaisuudessa olla hiilineutraali tapahtuma, jonka järjestäminen kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä. Tavoitteena on myös vahvistaa entistä paremmin sekä kävijöiden että tekijöiden sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia.

Porissa heinäkuussa järjestettävä SuomiAreena on kasvanut 15 vuodessa Suomen suurimmaksi yhteiskunnalliseksi tapahtumaksi, joka kokoaa tapahtumaviikolle tuhansia ihmisiä keskustelemaan yhteiskunnallisista asioista.

Olemme määritelleet SuomiAreenalle sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristötavoitteet, jotka on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Sosiaalinen vastuu
SuomiAreena mahdollistaa kaikkia väestöryhmiä osallistavan tapahtuman, jolla on yhteiskunnallista merkitystä ja joka korostaa kohtaamisten merkityksellisyyttä.

Taloudellinen vastuu
Tavoitteena on järjestää tapahtuma, joka on taloudellisesti kannattava ja tuo alueelle tuloja.

Ympäristövastuu
Tavoitteena on vähentää tapahtuman hiilijalanjälkeä siten, että se on tulevaisuudessa nolla.

Vastuullisuus on konkreettisia tekoja.

Kannustamme SuomiAreenan järjestäjiä ja yleisöä osallistumaan vastuullisuuteen ja ideoimaan omaa toimintaansa sen ympärillä. Vastuullisuusohjelma luo yhteiset askelmerkit, joiden kautta vastuullisuus käytännössä toteutuu.

Moniääninen ja tasa-arvoinen ohjelmasisältö sekä kävijöille ilmainen tapahtuma

  • Tarjoamme yhdessä satojen järjestäjätahojen kanssa monipuolista ohjelmaa, jossa otetaan huomioon SuomiAreenan arvot: avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous.
  • Sukupuolinen tasa-arvo, ihmisoikeuksien tukeminen ja rasisminvastaisuus ovat myös toimintamme ytimessä.
  • Kävijöille kaikki SuomiAreenan ohjelmaan merkityt tilaisuudet ja Kansalaistorin tarjonta on maksutonta.

Kesä- ja vapaaehtoistyö

  • Tarjoamme kesätyötä ja vapaaehtoistyötä erilaisille ryhmille, muun muassa korkeakouluopiskelijoille ja Porin 9-luokkalaisille.

Stipendiohjelma

  • Mahdollistamme pienten yhteiskunnallisten toimijoiden osallistumisen tapahtumaan stipendiohjelman avulla. Katso lisää täältä >

Paikallisten palvelu- ja tavarantuottajien suosiminen

  • Suosimme mahdollisuuksien mukaan paikallisia palveluiden tuottajia. Kannustamme myös kaikkia järjestäjiä käyttämään paikallisia tavaran- ja palvelutuottajia.

Jätteiden kierrätys ja sekajätteen vähentäminen

  • Tehostamme jätteiden kierrätystä yhdessä jätehuoltokumppanimme kanssa. Lisäämme kierrätyspisteitä ja selkeytämme opastusta.

Kertakäyttötuotteiden vähentäminen

  • Pyrimme hankinnoissamme pitkäkestoisiin sekä kierrätettäviin ratkaisuihin ja vältämme kertakäyttötuotteita. Kannustamme myös tilaisuuksien järjestäjiä ja Kansalaistoripaikoille tulevia organisaatioita toimimaan samoin.

Julkisen liikenteen suosiminen

  • SuomiAreenan oma väki suosii liikkumisessa julkista liikennettä ja kimppakyytejä. Tehkää tekin niin!

Vihreä tapahtumasähkö

  • Tapahtumaan tarvittava lisäsähkö tuotetaan uusiutuvalla energialla.


Seuraamme tavoitteita

SuomiAreena seuraa tavoitteiden toteuttamista tasaisin väliajoin mittaamalla ohjelmasisällön, järjestäjien ja esiintyjien monipuolisuutta sekä kävijöiden tyytyväisyyttä.  

Lisäksi MTV ja Porin kaupunki arvioivat paikallisten alihankkijoiden määrää kokonaisuudesta. Ympäristötavoitteiden toteutumista arvioidaan laskemalla tapahtuman hiilijalanjälkeä.

Meistä jokainen voi vaikuttaa pienilläkin teoilla. Yhdessä saamme aikaan paljon enemmän!
 

Yhteistyössä

SuomiAreenan ympäristötavoitteita ovat tukemassa ensi vuodesta alkaen porilainen jätehuoltoyhtiö Veikko Lehti Oy sekä Pori Energia Oy ja sähköyhtiö Oomi Energia. 


Vastuullisuus_Kumppanit

------------------------------------------------------------------------------
SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. SuomiAreenan arvot ovat: avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous. Tänä kesänä tapahtuma peruuntui koronapandemian takia. Järjestyksessään 15. SuomiAreena järjestetään Porissa 12.-16.7.2021.