Mainos

Det här är SuomiAreena

Det här är SuomiAreena

SuomiAreena är Finlands största samhälleliga diskussionsforum. SuomiAreena grundades av mediabolaget MTV Oy och staden Björneborg år 2006. Evenemanget ordnas i Björneborg i juli samma vecka som Europas äldsta jazzfestival Pori Jazz. Således kan gästerna ta del av livliga diskussioner på dagen och njuta av musik på kvällen.

År 2020 annullerades forumet på grund av covid-19 pandemin. Året innan – 2019 – ordnades det 200 olika tillställningar som besöktes av ca 73 000 människor.

SuomiAreena 2021

SuomiAreena ordnas nästa sommar den 12.-16.7.2021. Veckans teman är social gemenskap, det digitala och naturen. Huvudsakliga samarbetspartners är Telia och Skogsstyrelsen.

Värderingar och mål med SuomiAreena

Värden som öppenhet, mångfaldiga diskussioner, jämlikhet, mod i en avslappnad stämning förknippas med SuomiAreena. Evenemanget samlar opinionsbildare för att diskutera samhälleliga frågor samt dryfta visioner om och lösningar för framtiden.

Organisatörerna och deltagarna

Tillställningarna på SuomiAreena ordnas av  samhälleliga organisationer såsom riksdagen, ministerier, kommunala organisationer, partier, arbetsmarknadsorganisationer, medborgarorganisationer och företag om ämnen som politik, samhälle, kultur och idrott.

Utöver finska politiker (riksdagsledamöter och ministrar), företagsledare och samhälleliga påverkare, har ett stort antal internationella gäster deltagit i veckans program. De mest framträdande har varit EU kommissionens ordförande José Manuel Barroso och FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon.

Tillställningarna och Medborgartorget (Kansalaistori)

Veckans tillställningar är öppna och gratis för alla. Största delen av diskussionerna streamas och  inbandningarna kan också ses på mtv.fi

Under veckan sänder MTV3 över 20 timmar olika tv-program från SuomiAreena. På Medborgartorget kan besökarna bekanta sig med av olika samhälleliga organisationers verksamhet, så som medborgarorganisationers, partiers, och företags (vid deras tält/containrar/stands).

Media

Alla SuomiAreena program är öppna för allmänheten. Vi hoppas att representanterna för media ackrediterar sig till evenemanget. Alla ackrediterade journalister kan använda all service på presscentret som är öppet hela veckan från måndag till fredag. Presscentret finns på samma adress som själva SuomiAreena byrån: Isolinnankatu 12.

Kontaktuppgifter

Leea Ollikainen, evenemang producent
+358 40 733 8857, leea.ollikainen@mtv.fi
Tiina Nummenmaa, evenemang producent
+358 40 660 4744,  tiina.nummenmaa@mtv.fi.