Mainos

TIEDOTE: MTV ja Porin kaupunki luovat Suomen suurimmasta yhteiskunnallisesta keskustelutapahtumasta SuomiAreenasta uudenlaista hybriditapahtumaa kesälle 2021

MTV Oy
TIEDOTE: julkaistu 4.3.2021

MTV ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan ensikesänä hybriditapahtumana –yhteisöllisyys edellä, digitaalisen ja fyysisen tapahtumatoteutuksen vahvuuksia yhdistellen. SuomiAreena näkyy ja kuuluu 12.–16.7.2021 Porissa, Helsingissä, tv-kanavilla ja mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus). Uudenlainen toteutus on osa SuomiAreenan pitkän aikavälin kehittämisstrategiaa, ilmentää SuomiAreenan arvoja ja edistää tapahtuman vastuullisuustavoitteita.SuomiAreenaon koko Suomen yhteinen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, jonkamahdollistamiseen osallistuu vuosittain satoja järjestäjiä, kumppaneita ja puhujia.SuomiAreenan suosio osoittaa, että tarve yhteiskunnalliselle keskustelulle on suuri:keskustelutapahtuma tavoittaa vuosittain kymmeniätuhansia tapahtumakävijöitäja satojatuhansia katsojia tv-lähetysten ääreen.

SuomiAreenan ydintä ovatkin yleisölle järjestettävät laadukkaat keskustelutilaisuudet ja mahdollisuus aitoihin kohtaamisiin Porin kesässä.Laadukkaita keskustelutilaisuuksia ja aitoja kohtaamisia on luvassamyös ensi kesänä. Nyt Suomen suurimmasta yhteiskunnallisesta keskustelutapahtumasta on tavoitteena rakentaa aivanuudenlainen hybriditapahtuma –kokonaisuus, joka edistää jokaisen suomalaisen mahdollisuutta osallistua sosiaalisia, taloudellisia ja poliittisia kysymyksiä koskevaan keskusteluun.

"Haluamme hyödyntää SuomiAreenassa –keskustelun, vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa –uusia digitaalisia toteutustapoja fyysisten toteutustapojen rinnalla. Ajatus tällaisesta hybriditoteutuksesta on osa SuomiAreenan pitkän aikavälin kehittämisstrategiaa ja samalla looginen ratkaisu tässä kohtaa pitkittyneen koronatilanteen vuoksi", kertoo SuomiAreenan ohjausryhmään kuuluva MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Käytännössä SuomiAreena-ohjelmaa tuotetaan muutamalta eri lavalta –Porista ja Helsingistä –ja fyysisesti tapahtumapaikoille Poriin ja Helsinkiin otetaan osallistujia vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa. Koko ohjelmisto on maksutta kaikkien suomalaisten katsottavissa mtv-palvelusta (mtv.fi, mtv-sovellus), ja MTV lähettää päivittäin SuomiAreena-ohjelmaa MTV3-kanavalla. LisäksiSuomiAreena-ohjelmiston parhaat palat voi katsoa antenniverkossa uudelta SuomiAreena tv-kanavalta, jonka katsojien käytössä ovat myös Digitan mahdollistamat osallistavat HybridiTV-palvelut.

"Olemme innoissamme, että ensi kesänä koko SuomiAreena-ohjelmisto näkyy yhä vahvemmin mtv-palvelussa ja että mtv-palvelun kautta jokainen suomalainen voi katsoa SuomiAreenaa, milloin haluaa ja niiltä osin kuin haluaa. Lisäksi uusi SuomiAreena tv-kanava antenniverkossa mahdollistaa, että yhä useampi suomalainen pääsee osaksi yhteisöllistä kokemusta, kun voimme HybridiTV-palveluiden avulla osallistaa suomalaisia uusin tavoin –vahvistaa vuorovaikutteisuutta", kuvaa MTV:n jakelusta vastaava johtaja Emmi Vainionpää.Ensi kesänä 15. kertaa järjestettävän SuomiAreenan teemoja ovat: yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

"Näemme, että ensi kesäksi suunniteltu hybriditoteutus edistää arvojamme ja vastuullisuustavoitteitamme: SuomiAreenan arvoja ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous. Haluamme, että SuomiAreena on tulevaisuudessa tapahtuma, jonka järjestäminen kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä. Tärkeää on myös, että SuomiAreena on Porin alueelle taloudellisesti kannattava ja tuo suomalaiset yhteen yhteiskunnallisenmerkityksellisen sisällön äärelle", kertoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Ensi kesän SuomiAreenan suunnittelu on järjestäjien ja kumppaneiden kanssa täydessä vauhdissa.SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat kesällä 2021 Telia ja Metsähallitus.

Lisätiedot:
MTV Oy:Tea Siikonen, viestintäpäällikkö, tea.siikonen@mtv.fi, 040 539 5498
Porin kaupunki:Aino-Maija Luukkonen, Porinkaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi, puh. 044 701 1010

MTV Oy on Suomen johtava kaupallinen tv-yhtiö ja videosisältöjen talo: ilmiöiden, puheenaiheiden ja tähtien koti. MTV:n mediaperheeseen kuuluvat maksuttomat tv-kanavat MTV3, Sub ja AVA, maksutta katsottavaksi ohjelmat tarjoava mtv-palvelu (mtv.fi, mtv-sovellus), ajankohtaiset uutiset monikanavaisesti välittävä MTV Uutiset ja C Moren maksu-tv-kanavat. Lisäksi MTV vastaa kotimaisen maksullisen suoratoistopalvelun C Moren sisällöistä ja järjestää vuosittain Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman SuomiAreenan yhteistyössä Porin kaupungin kanssa. MTV on osa Telia Companya –yhtä Pohjoismaiden suurinta tv-yhtiötä, joka näyttää tietä koko mediatoimialan kehitykselle.

SuomiAreena – Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma järjestetään 12.–16.7.2021. Ensi kesänä jo 15. kertaa järjestettävän tapahtuman teemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto. SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat Metsähallitus ja Telia. SuomiAreenan arvot ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous.