Mainos

SuomiAreenassa kaikkien aikojen yleisöennätys – ensi vuoden teemat julki

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena keräsi ennätysmäärän yleisöä yhteiskunnallisten ja päivänpolttavien asioiden äärelle.

Viikon tapahtumiin osallistui 74 000 ihmistä, kun viime vuonna SuomiAreenan yleisömäärä oli 63 000.

Viikon suosituimmaksi tilaisuudeksi nousi DNA:n Saariluoma ja starat Porin illassa -show, jota oli seuraamassa keskiviikkona yli 8700 henkilöä. Toinen viikon yleisömagneetti oli tasavallan presidentin haastattelutunti, jota seurasi keskiviikkona 5000 kuulijaa MTV-lavalla Porin torilla.

– Uskomattoman upeat kävijäluvut! Ja mikä hienointa, tilaisuuksien sisällöt ovat vuosi vuodelta laadukkaampia. Kiitos kaikille järjestäjille ja kävijöille mahtavasta SuomiAreena-viikosta, SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto kiittää.

Turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus ensi vuoden teemana

Vuoden 2018 SuomiAreenan teema on turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Seuraavan kesän tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Puolustusvoimat sekä Veikkaus.

– Ensi vuoden SuomiAreenan teemat sopivat hyvin myös Veikkauksen arvomaailmaan. Vastuullisuus on koko toimintamme ydin. Se tarkoittaa sekä vastuullista tapaa tarjota rahapelejä suomalaisille että vastuullisuutta edunsaajiamme kohtaan. Pääyhteistyökumppanuuden kautta voimme myös tarjota laajalle edunsaajakentällemme erinomaisia paikkoja tuoda työtään esiin ensi vuoden SuomiAreenassa, sanoo Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski.

Toinen pääyhteistyökumppani, Puolustusvoimat, viettää ensi vuonna satavuotisjuhlavuottaan.

– Puolustusvoimat 100 -vuoden teema on ”maanpuolustus kuuluu kaikille”. Tämän teeman henkeen sisältyy ajatus, että turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus ovat kaikkien yhteinen asia. Ne ovat myös arvoja, jotka ovat esillä puolustusvoimien arjen toiminnassa joukko-osastoissa ja esikunnissa. Osallistuminen SuomiAreenalle on erinomainen tapa esitellä puolustusvoimien toimintaa ja kalustoa sekä keskustella ajankohtaisista puolustukseen liittyvistä aiheista, kertoo Puolustusvoimien Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Timo Kivinen.

SuomiAreena järjestetään ensi kesänä 13. kertaa Porissa 16.–20.7.2018.