Mainos

SuomiAreenan kävijätutkimus: Kävijöistä puolet alle 45-vuotiaita

SuomiAreenan kävijöistä puolet on alle 45-vuotiaita. Tämä käy ilmi SuomiAreenan kävijätutkimuksesta, joka toteutettiin viime kesänä yhdessä Kuulas Helsingin kanssa. Tutkimuksen mukaan Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman kävijöistä 23 % on alle 30-vuotiaita, 27,5 % 30–44-vuotiaita, 34 % 45–64-vuotiaita ja 15,5 % 65-vuotiaita tai vanhempia.

SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto on ilahtunut kävijätutkimuksen tuloksista.

– Aikaisempina vuosina olemme seuranneet vain kävijämääriä, joten on hienoa päästä ensimmäistä kertaa enemmän sisälle siitä, millaisia SuomiAreenan kävijät ovat. Meidät yllätti erittäin positiivisesti, että myös nuoret ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisesta tapahtumasta näin suuressa määrin, sanoo Haavisto.

Kävijätutkimuksen mukaan 41 % SuomiAreenan kävijöistä on porilaisia ja 25 % tulee pääkaupunkiseudulta. Kävijöistä 4 % saapuu Turusta, 3 % Tampereelta, ja 12% muista suuremmista kaupungeista. 15 % kävijöistä kertoo tulevansa alle 30 000 asukkaan kaupungista tai maalaiskunnasta.

SuomiAreenan kävijöistä 54 % on naisia ja 45 % miehiä, 1% vastanneista ilmoittaa sukupuolekseen “muu”. Kävijöistä 58 % on suorittanut yliopiston tai ammattikorkeakoulututkinnon, 18 % ammatillisen koulutuksen, 9 % opistotason koulutuksen, 9 % peruskoulun tai vastaavan ja 5 % lukion.

Kävijöistä 72 % tulee Poriin ja SuomiAreenaan vapaa-ajallaan. SuomiAreenaan saavutaan useimmiten yhdessä jonkun kanssa. Kävijäkyselyn vastaajista 32 % vieraili Porissa yhdessä puolisonsa kanssa, 22 % saapui SuomiAreenaan ystävien kanssa, 18 % kollegoiden, ja 13 % lasten kanssa. 18 % vastaajista oli saapunut SuomiAreenaan yksin.

Vastaajista 74 % kertoi tulevansa Poriin ensisijaisesti SuomiAreenan takia. SuomiAreenan yhteistyö Pori Jazzin kanssa näkyi myös tuloksissa, nimittäin SuomiAreenan kävijäkyselyyn vastanneista 46 % kertoi käyneensä Pori Jazzeilla 6 kertaa tai useammin. Ainoastaan joka viides sanoi, ettei ole koskaan käynyt Jazzeilla.

Keskustelutilaisuudet ja politiikka kiinnostavat

SuomiAreenaan saavutaan seuraamaan ensisijaisesti keskustelutilaisuuksia. 72 % vastaajista oli eniten kiinnostunut keskustelutilaisuuksista, 11 % kansalaistorista, 10 % urheilu- ja viihdetapahtumista sekä 7 % muista, kuten verkostoitumistapahtumista.

Keskusteluteemoista erityisesti politiikka ja yhteiskunnalliset asiat kiinnostivat vastaajia. Kävijät nostivat tärkeiksi myös erityisesti ympäristö- ja tasa-arvoteemat, sekä puoluejohtajien Arvopuheet.

Kävijäkyselyn teki asiakasymmärrystoimisto Kuulas Helsinki. Kyselyyn vastasi 306 ihmistä. Vastaajista 267 täytti kyselylomakkeen ja 39 osallistui laadulliseen haastatteluun. Vastaajat tavoitettiin keskustelutilaisuuksien välisinä aikoina lavojen läheisyydessä sekä kansalaistorilla. SuomiAreenassa oli viime kesänä 67 000 kävijää.

Lisätietoja:

Mari Haavisto, SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajajohtaja,p. 050 3956135

Kaisa Leskinen, Kuulas Helsinki, Insight planner, p. 0400 646 765