Mainos

SuomiAreenan kävijämäärä nousi ennätystasolle oikukkaasta säästä huolimatta – nuoret lähtivät aktiivisesti mukaan haastamaan

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena keräsi Poriin 73 000 kävijää. Keskustelu kävi kuumana myös sosiaalisessa mediassa, jossa lyötiin ennätyksiä rikki.

SuomiAreenan kävijämäärä kiipesi tänä vuonna takaisin ennätystasolle, nimittäin viime kesänä kävijöitä oli 67 000, ja SuomiAreenan kaikkien aikojen kävijäennätys on vuodelta 2017, jolloin kävijöitä oli 74 000.

Tämän kesän vetonauloja olivat muun muassa Puheenjohtajatentti, joka veti Porin torin täyteen väkeä (850 henkilöä) sekä DNA:n konsertti, johon saapui 8 500 kuulijaa. Myös OAJ:n järjestämä pop-up-koulu kiinnosti yleisöä, ja päivän aikana nykykouluun kävi tutustumassa yli 2 000 kävijää.

– Meillä on takan hieno viikko ja kävijämäärä oli positiivinen yllätys. Olemme suorastaan hämmästyneitä, että oikukkaasta säästä huolimatta yhteiskunnallinen keskustelu keräsi näin paljon ihmisiä paikalle, sanoo SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto.

SuomiAreenan aikaisemman kävijätutkimuksen mukaan puolet kävijöistä on alle 45-vuotiaita. SuomiAreenan digitiimin vetäjä Kristoffer Ignatiuksen mukaan asia näkyi myös tänä kesänä.

– Oli hienoa nähdä, että nuoret ja nuoret aikuiset lähtivät aktiivisesti haastamaan keskustelijoita sekä paikan päällä Porissa että sosiaalisessa mediassa. Nuorilla näyttää olevan tunne siitä, että he pystyvät oikeasti vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin keskustelun kautta, mikä on mahtavaa, Ignatius iloitsee.

Somessa lyötiin kävijäennätyksiä. Esimerkiksi Twitterin tavoittavuus tuplaantui - perjantai-iltapäivään mennessä tavoittavuus oli yli 18 miljoonaa, kun se oli viime vuonna koko viikolla 9 miljoonaa.

SuomiAreenan hiilijalanjälki on tulevaisuudessa nolla

Ensi vuoden SuomiAreenassa puhutaan kestävän kehityksen aiheista. SuomiAreena haluaa tulevaisuudessa olla hiilineutraali tapahtuma, joka vahvistaa entistä paremmin kävijöidensä sekä tekijöidensä sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia.

Syksyllä aletaan myös työstää SuomiAreenan vastuullisuusohjelmaa, jossa määritellään tapahtuman sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristövastuut pitkälle tulevaisuuteen. Ohjelman keskeiset hankkeet käynnistetään ensi vuonna ja ne on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

– Olemme todella innoissamme vastuullisuusohjelmasta ja suhtaudumme työhön kunnianhimoisesti, sillä haluamme, että teoillamme on todellista vaikutusta sekä omaan että yhteistyökumppaneittemme työhön, sanoo Mari Haavisto.

Ensi vuoden kaikki teemat ja yhteistyökumppanit kerrotaan syksyn aikana.

SuomiAreena järjestetään heinäkuussa 2020 jo 15. kerran Porissa. Haku järjestäjäksi kesän 2020 SuomiAreenaan on käynnissä elokuun 2019 loppuun asti osoitteessa suomiareena.fi

Lisätiedot:

Mari Haavisto, SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja, puh. 050-3956135

Tiina Lehtonen, SuomiAreenan tuottaja, Porin kaupunki puh. 044-7011021

Leea Ollikainen, tapahtumatuottaja, SuomiAreena, Mediahub, puh. 040-7338857

Kuvia tapahtumasta löytyy täältä: http://suomiareena.photodeck.com/