Mainos

SuomiAreenalle yllätyslava: Tilataideteoksessa robotteja, tubettajia ja koodausfestarit

SuomiAreena saa uuden yllätyslavan, Laiv@lavan, jolla nähdään viikon aikana mm. tubettajia ja koodausfestarit. Lava on osa Jaakko Niemelän tilataideteosta Brykää. Telakkayhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) tuo tilataideteoksen SuomiAreenaan Sokos Hotel Vaakunan edustalle.

SuomiAreenan tapahtumalavan nimi Laiv@lava kuvaa sekä taideteosta että lavalta livenä tulevaa ohjelmaa. SuomiAreenan ohjelma Laiv@lavalla on vähintään yhtä mielenkiintoista kuin itse taideteos. Lavalla nähdään muun muassa tubettajia, start-uppeja, koodausfestarit, sosiaalisen median päivä ja robotiikkaa. 

–Laiv@lavalla ei tule olemaan yhtään perinteistä paneelikeskustelua, vaan kaikkea muuta. Lavan ohjelma houkuttelee toivottavasti sekä nuoria mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun että tarjoaa perinteisille SuomiAreena-kävijöille uusia kokemuksia, sanoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:lta.

Iltaisin lavan ohjelmasta vastaa Sokos Hotel Vaakuna.

Brykä tuo tuo meren keskelle kaupunkia

Teos rakentuu yli neljästäkymmenestä metalliverkkokuutiosta, jotka kuvaavat laivan runkoa. Brykä on merenkulkusanastoa ja tarkoittaa laivan tärkeintä paikkaa eli komentosiltaa. 

– Luonnostelin teoksen rahtilaivassa ylittäessäni myrskyisän Atlantin viime marraskuussa, Raumalta kotoisin oleva taiteilija Niemelä kertoo.

Teoksen rakentaminen aloitettiin jo maaliskuussa Rauman telakka-alueella ja sen on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. Tilataideteos kuljetetaan kolmessa osassa Poriin, jossa se kootaan valmiiksi.

– Brykä on mielestäni oiva muistutus suomalaisten vahvasta laivanrakennusosaamisesta. Koen, että SuomiAreenalla on tarjota meille ja monille muille toimijoille hedelmällinen keskustelukenttä, jossa voimme yhdessä viedä eteenpäin suomalaisen työn mahdollisuuksia – myös kansainvälisille vesille, sanoo teoksen tilanneen RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.