Mainos

SuomiAreenalle uusi korumallisto – tv:stä tutut SuomiAreena-konkarit malleina moniarvoisuutta vaaliville koruille

Suomalainen designyritys Viaminnet on suunnitellut SuomiAreenalle oman korumalliston. Korut valmistetaan Helsingissä Iiris Pro -keskuksessa, joka työllistää vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia, kuten maahanmuuttajia. Yhteiskunnallisen korumalliston keulahahmoiksi hyppäsivät SuomiAreena-konkarit Jan Erola, Eeva Lehtimäki ja Mervi Kallio.

Viaminnet x SuomiAreena -korumallisto koostuu nahasta tehdyistä korvakoruista, kaulakorusta, hiusrusetista sekä rusetista miehille. Mallisto on täysin suomalainen suunnittelusta toteuttamiseen.

SuomiAreenan vastaavan tuottajan, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtajan Mari Haaviston mukaan korumallistossa yhdistyvät SuomiAreenalle tärkeät arvot.

– Olemme innoissamme yhteistyöstä Viaminnetin kanssa. SuomiAreenan arvoja ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous. Viaminnet edistää toiminnassaan moniarvoisuutta. Meidän mallit puolestaan heittäytyivät haasteeseen rohkeasti ja rennosti. Tätä voi kutsua termillä perfect match! Haavisto nauraa.

Malliston kasvoina esiintyvät tunnetut SuomiAreena-konkarit viestintätoimisto Kravatin toimitusjohtaja, Punatähdet-yhtyeen laulaja Jan Erola, MTV Urheilun toimittaja ja ankkuri Mervi Kallio sekä politikan toimittamisen moniottelija Eeva Lehtimäki

– On hienoa olla osa vuosien varrella syntynyttä SuomiAreena-heimoa. Asiaa ja yhdessäoloa yhdistävänä tapahtuma on edelleen vailla vertaa Suomessa, ehkäpä koko maailmassa. Kyllähän tällaisen puolesta haluaa lippua heiluttaa, mallikasvo Jan Erola sanoo.

– Malliksi hyppääminen oli itselle täysin uusi aluevaltaus. SuomiAreenan korumallistossa yhdistyvät tärkeät yhteiskunnalliset arvot ja kaunis design, joten lähdin innolla mukaan, Eeva Lehtimäki kertoo.​​​​​​​

Korut valmistuvat Iiris Pro -keskuksessa

SuomiAreena-korujen suunnittelija ja Viaminnetin perustaja Minna Muhonen kertoo yrityksen teettävän valtaosan koruistansa Helsingin Iiris Pro -keskuksessa, jossa työskentelee muun muassa maahanmuuttajia ja osatyökykyisiä. Viaminnet toteuttaa toiminnassaan yhteiskunnallista filosofiaansa, johon kuuluu muun muassa kestävä kehitys sekä yhteiskunnassa heikompien tukeminen. 

– Meille on alusta lähtien ollut tärkeää tehdä hyvää ja antaa jotain takaisin. Teemme näin työllistämällä ihmisiä, joilla on ollut vaikeuksia löytää töitä muualta, Muhonen kertoo.

Muhonen on tunnettu sulkakoruistaan, ja sulka oli lähtökohta myös SuomiAreena-koruissa.

– SuomiAreenan toive oli, että mallistossa näkyvät SuomiAreenan värit. Korujen idea syntyi helposti. Korvakoruissa on käytetty kaksipuoleista nahkaa, ja ne ovat korvissa hyvin kevyet. Halusimme mallistoon oman tuotteen myös miehille, ja näin heti, että nahkasolmuke sopii tähän yhteyteen, Muhonen sanoo.

SuomiAreena-korut ovat myynnissä Viaminnetin Helsingin myymälässä että nettisivuilla (www.viaminnet.com). SuomiAreena-viikolla koruja voi ostaa myös Viaminnetin pop up -myymälästä Porista, SuomiAreenan kansalaistorilla. 

Lisätiedot: 

Mari Haavisto. Sisältöliiketoimintajohtaja, Mediahub. SuomiAreenan vastaava tuottaja. Puhelin: 050 3956135

Minna Muhonen. Suunnittelija ja Viaminnetin perustaja. Puhelin: 050 5326048

Valokuvaaja: Jakke Nikkarinen.

Meikki ja hiukset: Tiina-Maria Valanti.

Mallit: Jan Erola, Mervi Kallio, Eeva Lehtimäki.