Mainos

SuomiAreena valloittaa jälleen ensi viikolla Porin: Satakunnan lennoston ylilento avaa keskusteluviikon

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena alkaa maanantaina 10.7.2017. SuomiAreena-viikolle saadaan näyttävä aloitus, kun Satakunnan lennosto lentää ylilennon yhdellä Hornet-monitoimihävittäjällä SuomiAreenan avajaisissa noin kello 9.45.

Lento suoritetaan Porin kauppatorin yli lännestä Gallen-Kallelankadun suuntaisesti noin 300 metrin korkeudella. Ylilento on osa SuomiAreenan avajaisia, jossa on haastateltavana entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn. SuomiAreena-viikon ja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi sisäministeri Paula Risikko nostaa avajaisissa Suomen lipun salkoon.  

Viikon aikana lähes tuhat puhujaa yli 170 tilaisuudessa

SuomiAreenassa on tänä kesänä ennätysmäärä puhujia, yhteensä 950 henkilöä yli 170 keskustelutilaisuudessa. Yksi tulevan viikon kohokohdista on keskiviikkona 12.7. järjestettävä tasavallan presidentti Sauli Niinistön haastattelutunti, jossa kansalaiset pääsevät kysymään presidentiltä ajankohtaisia kysymyksiä. Viikon aikana keskustelulavoilla ääneen pääsevät muun muassa Tarja HalonenJyrki KatainenRisto SiilasmaaSaara Aalto sekä Minna Helle.  

SuomiAreenan teema on tänä kesänä Suomi 100 – Yhdessä, mikä tulee näkymään sekä keskusteluiden sisällöissä että Porin katukuvassa.

– Viikon aikana on yli 40 tilaisuutta, jotka järjestetään eri organisaatioiden yhteistyökeskusteluina Suomi 100 Yhdessä -teeman mukaisesti. Odotamme näiltä tilaisuuksilta rohkeita avauksia ja mielenkiintoisia näkökulmia värittämään keskusteluita, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto.

Runsaasta ohjelmatarjonnasta voi valita suosikit ja luoda kätevästi oman aikataulun tapahtumaviikolle uuden SuomiAreena-mobiilisovelluksen avulla. Sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Lisäksi kesän uutuuksia ovat SuomiAreenan lapsiparkki ja huippusuunnittelija Teemu Muurimäen luoma SuomiAreena-vaatemallisto, joka on myytävänä Kansalaistorilla.

SuomiAreena läsnä kaikissa medioissa

SuomiAreenaa voi seurata suorana Katsomossa ja osa keskusteluista esitetään SuomiAreenaTV-kanavalla. Lisäksi suurinta osaa tilaisuuksista voi kuunnella podcasteina Kieku-puhemediapalvelussa. Sosiaalisessa mediassa keskusteluihin voi ottaa osaa käyttämällä tunnistetta #suomiareena.

SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle yli 20 tuntia. Huomenta Suomi lähetetään Porista maanantaista perjantaihin klo 6.55–9.00 ja illan uudistuneet suorat tv-lähetykset lähetetään klo 19.30–20.30 ja 20.30-21.00. MTV3-kanavalla esitetään myös tiistaina 11.7. klo 22.35 SuomiAreena: Presidentin haastajat ja keskiviikkona 12.7. kello 22.40 SuomiAreena: Tasavallan presidentin haastattelutunti.