Mainos

SuomiAreena tuo pelastusharjoitusalueelle vauhdikasta toimintaa

Länsi-Suomen Pelastusharjoitusaluesäätiö ja WinNova yhteistyökumppaneineen järjestävät koko perheen tapahtuman SuomiAreenan avoimet ovet -sarjassa keskiviikkona 13. heinäkuuta.

WinNovan viestintäpäällikkö Diana Bergroth-Lampisen mukaan järjestelyissä on tänä vuonna osallisina entistä useampia tahoja ja siksi avointen ovien päivänä voi tutustua entistä laajempaan toimintaan. Viime vuonna pelastusharjoitusalueen kaksipäiväisessä avointen ovien tapahtumassa kävi tuhat vierasta.

- WinNovan kannalta tapahtuma on tärkeä, koska oppilaitos räätälöi monenlaista pelastus- ja turvallisuusalan koulutusta yrityksille sen lisäksi, että koulutusta sisältyy eri tutkintoihin, Bergroth-Lampinen kertoo.

- Päivän aikana alueella koetaan monenlaisia vaaratilanteita viranomaisten yhteisnäytöksissä. Muun muassa poliisin koiranäytöksessä jäljitellään kiinniottotilannetta. Läheisellä hallialueella voi tutustua lentokoneisiin.

- Yli 12-vuotiaat pääsevät kokemaan aidon sammutustilanteen ja omaan kännykkään voi ladata sovelluksen, jolla pystyy testaamaan kodin turvallisuutta.

Perheen pienimmät haluavat varmasti osallistua tapahtumapäivän aikana nallen pelastamiseen ja sen hoivaamiseen nallesairaalassa. He voivat tuoda mukanaan oman pehmolelunsa, harjoitella ensiapua ja leikkiä pienoispaloautolla.

Poliisin kanssa otetaan sormenjäljet, pyörähdetään autolla ympäri, kokeillaan törmäysvoimaa, tutustutaan viranomaisten ajoneuvoihin ja muuhun kalustoon.

Porin VPK:n naisosaston kanttiinissa on myytävänä paistettuja vohveleita, makkaraa, kahvia, mehua, pullaa ja pientä suolaista käteismaksua vastaan.

Porin Linjojen WinNova-bussi kuljettaa yleisöä tapahtumapaikalle ja takaisin nonstop-ajona koko tapahtuman ajan noin puolen tunnin välein. Ensimmäinen auto lähtee Porin kauppatorilta kello 9.30. Viimeinen auto lähtee Pelastusharjoitusalueen pääportilta klo 15.00.

Tapahtuma on savuton. Alle 12-vuotiaiden tulee liikkua vain huoltajien seurassa, koska tapahtuma-alue on laaja.

Tarkempia tietoja tapahtumasta saa WinNovan nettisivuilta, missä voi myös jo ennakkoon osallistua arvontaan, jossa on palkintona simulaattorilento. 

Teksti: Oili Alm / Porin kaupunki