Mainos

SuomiAreena sähköistää Porin ensi viikolla – hallitus ja oppositio kohtaavat ensi kerran Puheenjohtajatentissä ja yleisöllä uusi tapa osallistua

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena starttaa Porissa ensi viikon maanantaina. Lavalle nousevat yhteiskunnan kovimmat vaikuttajat sekä laajasti puhujia viihdetähdistä huippu-urheilijoihin. Ensimmäistä kertaa vaalien jälkeen hallitus ja oppositio kohtaavat Puheenjohtajatentissä. Yleisölle on tänä vuonna uusi ja hauska tapa osallistua tilaisuuksiin.

Jo 14. kerran järjestettävän tapahtuman pääteemoina ovat tänä vuonna tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Viiden päivän aikana SuomiAreenassa järjestetään kaksisataa tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat puhujaa poliitikoista viihdetähtiin. Mukana ovat muun muassa presidentti Tarja Halonen, pääministeri Antti Rinne, Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Jenni Haukio, ja Slush Kiinan toimitusjohtaja Chen Wang. Lavalla nousevat myös kovan luokan tähdet kuten elokuvaohjaaja Renny Harlin, kirjailija Mark Levengood ja muusikot Michael Monroe, Erin ja Vilma Alina.

– Yksi viikon jännittävimmistä kohtaamisista on tiistaina, kun tuore hallitus ja oppositio kohtaavat vaalien jälkeen ensimmäisen kerran SuomiAreenassa MTV-lavalla järjestettävässä Puheenjohtajatentissä. Päivittäin nähdään myös livenä sekä tv:ssä että tapahtumalavalla puheenjohtajien arvopuheet, SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto kertoo.

Yleisöllä uusi tapa osallistua

Tänä kesänä SuomiAreenassa näkyvät ja kuuluvat erityisesti SuomiAreenan tuoreet arvot. Arvot valittiin talven aikana yhdessä yli 200 järjestäjätahon kanssa SuomiAreenan Arvotyössä. Yleisö pääsee tekemään oman arvovalintansa hauskalla tavalla jokaisessa keskustelussa, kun lavoille tuodaan arvopallot ja -putkilot

-SuomiAreenan arvot ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous. Aina keskustelutilaisuuksien jälkeen kävijät voivat tehdä arvovalinnan ja tiputtaa arvopallot putkiloon sen arvon kohdalle, mitä arvoa keskustelu kävijän mielestä parhaiten edusti. Näin yleisö pääsee uudella tavalla vaikuttamaan ja keskustelutilaisuuksien sadat järjestäjätahot saavat enemmän palautetta tilaisuuksista, Haavisto sanoo.

Kultaleijonat ja SuomiAreenan historian ensimmäinen Lasten keskustelu valtaavat lavat

SuomiAreenan avajaisbileet pärähtävät käyntiin maanantaina kello 19 SuomiAreena-rannan lavalla Porin Etelärannassa. Tänä vuonna avajaisbileissä juhlitaan porilaistaustaisia MM-kultaleijonia. Lavalle nousevat Oliwer Kaski, Niko Ojamäki ja Juho Lammikko.

– Tilaisuuden juontaa Antero Mertaranta ja kultajoukkueen voittopokaali Poika nähdään myös mukana juhlinnassa, Haavisto kertoo.

Tänä kesänä lavalla nähdään myös SuomiAreenan historian ensimmäinen Lasten keskustelu. Perjantaisessa tilaisuudessa ääneen pääsevät lapset itse, ja aiheina ovat muun muassa tulevaisuuden haaveet.

– Viime kesänä tehty SuomiAreenan kävijätutkimus paljasti, että puolet tapahtuman kävijöistä on alle 45-vuotiaita. Tämä kannusti meitä suunnittelemaan ohjelmaa yhä nuoremmille kävijöille. Siksi onkin hienoa saada lapsille oma keskustelunsa. Nuoria ja miksei vanhempiakin kiinnostaa taatusti myös tiistaiset tulevaisuusbileet, jossa futuristit pitchaavat lavalla tulevaisuuden näkymiään. Bileissä kuullaan tekoälyn tekemää musiikkia ja lavalla esiintyy myös laulaja Ellinoora, Haavisto kertoo.

Tulevaisuusbileet järjestää Tieto Oyj, joka on yksi SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista. Muita pääyhteistyökumppaneita ovat OAJ, Business Finland, LähiTapiola ja DNA, jotka tuovat kukin tapahtumaviikolle innovatiivisia tilaisuuksia.

SuomiAreena läsnä kaikissa medioissa

MTV Uutiset Live rantautuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa SuomiAreenaan. MTV Uutiset Liveä voi seurata suorana osoitteessa mtvuutiset.fi. MTV Uutiset Live tuo SuomiAreenan MTV-lavalle päivittäin klo 14 ison joukon mielenkiintoisia vieraita ja ajankohtaisia puheenaiheita.

SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle noin 20 tuntia. Huomenta Suomi lähetetään Porista maanantaista perjantaihin klo 6.55-9.30 ja illan suorat lähetykset ovat päivittäin SuomiAreena: Arvopuheet klo 20.00, SuomiAreena: Puheenaiheet klo 20.35. Näiden lisäksi MTV3-kanavalla nähdään Puheenjohtajatentti tiistaina 16.7. kello 21.00 ja Uudet kansanedustajat keskiviikkona 17.7. klo 21.00, Roope Salminen ja tähdet Porin illassa lauantaina 20.7. klo 20.00. SuomiAreenaTV lähettää ohjelmaa koko SuomiAreena-viikon ajan klo 6.55-22.35. SuomiAreenaTV löytyy DNA:n ja Finnet-yhtiöiden kaapeliverkoissa kanavapaikalta 265 ja Digitan antenniverkosta paikalta 29, DNA TV Hubilla kanavapaikalla 630 ja DNA TV -palvelussa puhelimella, tabletilla, tietokoneella ja television ruudulta – kanava löytyy suorien lähetysten kanavalistauksesta.

SuomiAreenan keskusteluita voi seurata suorana mtv-palvelussa. Keskusteluihin pääsee mukaan myös sosiaalisessa mediassa tunnuksella #SuomiAreena.

Koko SuomiAreenan ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla. Paperinen käsiohjelma on myös jaossa. SuomiAreenan mobiilisovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Lisätiedot:

Mari Haavisto, SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja, puh. 050-3956135

Tiina Lehtonen, SuomiAreenan tuottaja, Porin kaupunki puh. 044-7011021

Leea Ollikainen, tapahtumatuottaja, SuomiAreena, Mediahub, puh. 040-7338857