Mainos

SuomiAreena perustajajäseneksi uuteen kansainväliseen demokratiafestivaalien järjestöön

Kahdeksan demokratiafestivaalia Pohjoismaista ja Baltian maista sekä yksi Euroopan laajuinen demokratiafestivaali ovat perustaneet yhteistyössä järjestön nimeltä The International Democracy Festivals Association. SuomiAreena on yksi uuden järjestön perustajajäsenistä.

Uuden kansainvälisen järjestön tavoitteena on toimia alustana demokratiafestivaalien kehittämiselle sekä festivaalien puolesta puhujana maailmanlaajuisesti. Uusi järjestö pohjautuu vuonna 2016 perustettuun Pohjoismaisten demokratiafestivaalien verkostoon, johon SuomiAreena on kuulunut alusta saakka.

– Me olemme erittäin iloisia siitä, että demokratiafestivaalien verkosto kehittyy ja SuomiAreena on etujoukoissa mukana. Uusi järjestö antaa toiminnalle vahvemmat hartiat ja mahdollisuuden vaikuttaa yhdessä. Festivaaliverkoston avoin keskustelu ja kokemusten jako on meille erittäin tärkeää SuomiAreenan kehittämisen kannalta, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto.

Verkosto sai alkunsa Tanskasta ja sen mahdollisti Pohjoismaiden ministerineuvosto. Verkoston tavoitteena oli jakaa tietoa, ratkaisuja ja ideoita koko verkoston toimijoiden kesken. Verkoston kehittyminen ja toiminta edelleen, vaatii jatkossa tukevamman pohjan järjestömuotoisena toimijana.

Uuden järjestön perustajajäsenet SuomiAreenan lisäksi ovat Almedalsveckan (Ruotsi), Arendalsuka (Norja), Arvamusfestival (Viro), Diskusiju Festivalis”Butent”! (Liettua), Föreningen Folkemödet (Tanska), Jubel European Democracy Festival (Belgia), LYSA (Islanti) ja Sarunu Festivals LAMPA (Latvia).

Nykyisen järjestön jäsenfestivaalit kokoavat tapahtumillaan yhteen yli 600 000 osallistujaa yhdeksässä maassa vuosittain. Vuonna 2018 kaikissa maissa keskusteluja ja muita festivaalien tapahtumia järjestettiin yli 9000 kappaletta 36 päivän aikana.

– SuomiAreenalla on tärkeä rooli demokratian kehittämisessä Suomessa. Järjestön yksi tarkoitus on edistää projekteja, joilla demokratian ja avoimen osallistumisen tapoja voidaan kehittää yhdessä eteenpäin. Haluamme olla näissä projekteissa vahvasti mukana, sanoo Haavisto.

Uusia demokratiafestivaaleja syntyy koko ajan ympäri maailmaa. Kansainvälinen demokratiafestivaalien järjestö pyrkii auttamaan uusia demokratiafestivaaleja alkuun ja muun muassa Alankomaissa uusi demokratiafestivaali on jo syntynyt. Kiinnostuksensa demokratiafestivaalien järjestämiseksi ovat ilmaisseet lisäksi muun muassa Turkki, Ukraina, Etiopia sekä California/San Francisco Yhdysvalloista. Uudet organisoituneet demokratiafestivaalit kutsutaan tulevaisuudessa mukaan järjestön toimintaan.

Lisätiedot:

Mari Haavisto, vastaava tuottaja, SuomiAreena, sisältöliiketoimintajohtaja, Mediahub Helsinki, 050 395 6135  

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 15.-19.7.2019. Tänä kesänä jo 14. kertaa järjestettävän tapahtuman teemat ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Business Finland, DNA, LähiTapiola ja Tieto Oyj. SuomiAreenan arvot ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous.