Mainos

SuomiAreena mukana perustamassa kansainvälistä keskustelutapahtumien verkostoa

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena on mukana perustamassa Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistä keskustelutapahtumien Democracy Festival -verkostoa. Verkoston tarkoituksena on edistää demokraattista keskustelua maailmanlaajuisesti. Democracy Festival -verkosto julkistettiin tänään.

– On hienoa olla mukana perustamassa tätä verkostoa. Olemme tavanneet muiden keskustelutapahtumien vetäjien kanssa jo useamman kerran ja on ollut arvokasta kuulla, miten demokratiafestivaaleja järjestetään muissa maissa ja mitä meillä Suomessa ja SuomiAreenassa on opittavaa muilta, SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto sanoo.

Verkostossa on yhteensä kahdeksan eri maan keskustelutapahtumaa. SuomiAreenan lisäksi mukana ovat Almedalsveckan Ruotsista, Arvamusfestival Virosta, Sarunu festivāls LAMPA Latviasta, Fundur Fólksins (Lysa vuodesta 2018) Islannista, Arendalsuka Norjasta, Folkemødet Tanskasta sekä Diskusijų festivalis „Būtent!“ Liettuasta.

Näille tapahtumille on yhteistä, että ne ovat ilmaisia ja avoimia kaikille. Ideana on saada ihmiset mukaan keskustelemaan yhteiskunnallisista aiheista ja osallistumaan dialogiin. Kahdeksassa eri maan tapahtumassa vieraili viime vuonna yhteensä noin puoli miljoonaa ihmistä. Yhteenlaskettuna keskustelut kestivät lähes kuukauden, 29 päivää. Tapahtumia oli yhteensä 8 700.

–  SuomiAreenan ja SuomiAreenan sisarfestivaalien taustalla on ajatus nostaa esiin uusia avauksia ja herättää keskusteluaiheita ja näkökulmia yhteiskuntaan. Vihapuheen, valemedian ja epävakauden aikana on tärkeää, että sananvapautta vaalitaan ja demokraattista keskustelua tuetaan. Keskustelutapahtumat ovat oivallinen paikka tähän, Haavisto sanoo.

SuomiAreena järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006. SuomiAreena on verkoston tapahtumista toiseksi vanhin. Pisin historia on Ruotsissa perustetulla Almedalsveckanilla, joka juontaa juurensa vuoteen 1968. Ruotsin silloinen opetusministeri Olof Palme piti puheen kuorma-auton lavalta Almedalenin puistossa Visbyssä.

Keskustelutapahtumien verkoston hanketta rahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto. 

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, jonka järjestävät yhdessä tuotantoyhtiö Mediahub Helsinki ja Porin kaupunki, mediakumppanina toimii MTV. SuomiAreena järjestetään ensi kesänä jo 13. kerran Porissa 16.-20.7.2018. Ensi kesänä SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat Veikkaus ja Puolustusvoimat. Teemat ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus.

Tutustu Democacy Festival -verkostoon:

Lisätiedot:

Mari Haavisto, SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja, p. 050 395 6135.