Mainos

SuomiAreena ja Pori Jazz tiivistävät yhteistyötään

Yhteisellä lavalla keskustellaan päivisin ja kuunnellaan musiikkia iltaisin.

Suomen merkittävin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena tiivistää yhteistyötään Pori Jazzin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on palvella kävijöitä entistä paremmin, sillä monet tulevat Poriin sekä keskusteluiden että musiikin vuoksi. Yhteistyön puitteissa SuomiAreena ja Pori Jazz rakentavat Antinkatu 5:een, Porin yhdinkeskustaan yhteisen lavan, jossa on päivisin SuomiAreena-keskusteluita ja iltaisin musiikkiohjelmaa.

SuomiAreenan ja Pori Jazzin yhteistyö starttaa heti tapahtuman avauspäivänä maanantaina. Maanantai-iltana SuomiAreena ja Pori Jazz järjestävät kaikille avoimet avajaisjuhlat, joissa esimerkiksi mukana olevat järjestäjätahot voivat virittäytyä viikkoon karonkka-henkisesti.

– SuomiAreenan ja Pori Jazzin yhteistyön ansiosta voimme palvella viikon aikana kävijöitämme entistä paremmin. Pori on tuolla viikolla Suomen ”pääkaupunki”, joten on luontevaa, että tapahtumapaikkojakin nivotaan yhteen. Antinkatu 5 on yksi SuomiAreenan päälavoista. Keskitämme kaikki SuomiAreena-keskustelut aiemman parinkymmenen paikan sijaan kuudelle päälavalle, näin kävijöiden on helpompi löytää lavat ja heidän ei välttämättä tarvitse siirtyä joka keskustelun välissä paikasta toiseen. Keskusteluiden määrä ei kuitenkaan vähene, vaan lavoilla on ohjelmaa entistä tiiviimmin. Lisäksi meille tulee ohjelmistoon yllätyslava, jossa ei ole yhtään perinteistä paneelikeskustelua vaan kaikkea muuta, kertoo SuomiAreenan tuottaja Mari Haavisto.

– On mukava päästä entistä konkreettisempaan yhteistyöhön SuomiAreenan kanssa. Antinkadun lava luo luontevan solmukohdan, jossa jokirannan Pori Jazz ja keskustan SuomiAreena kohtaavat. Meillä on paljon ilmaisohjelmaa, jota yhteinen lava laajentaa entisestään festivaaliviikon aikana. Odotamme, että yhteisestä lavasta tulee hyvä paikka järjestää ilmaiskonsertteja, sillä kyseessä on viehättävä ja suojainen sisäpiha keskeisellä sijainnilla, toteaa Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen.

– SuomiAreena tarjoaa ensimmäistä kertaa myös muutamia yrityspaikkoja Antinkatu 5:n yhteydessä. Päivällä yritykset voivat olla telttapaikalla yhteiskunnallisella teemalla samaan tyyliin kuin Kansalaistorilla, ja illalla paikka toimii hyvin sidostyhmätilaisuuksien järjestämisessä, lisää Haavisto.
SuomiAreena, Pori Jazz ja Satakunnan Kansa käynnistävät nimikilpailun, jossa yhteiselle lavalle voi ehdottaa nimeä.

SuomiAreena järjestetään ensi kesänä yhdettätoista kertaa, ja sen teemoja ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. Tänä vuonna tapahtuma on viisipäiväinen ja ohjelma keskittyy maanantaista perjantaihin, myös Kansalaistori on tänä vuonna auki koko tapahtuman ajan. SuomiAreenan kaikki ohjelma on kaikille avointa ja ilmaista, myös uudella Pori Jazzin ja SuomiAreenan yhteisellä lavalla.

MTV ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan 11.–15.7. 2016. Viime kesänä SuomiAreenan yleisömäärä ylitti 55 000 rajapyykin, ja tapahtumassa oli noin 800 puhujaa.

9.-17.7. 2016 järjestettävä Pori Jazz on Suomen suurimpiin ja vanhimpiin kuuluva musiikkitapahtuma. Viime vuonna 50. kerran järjestetyn festivaalin kokonaiskävijämäärä oli yli 300 000.