Mainos

SuomiAreena Goes Vastuullisuus: Teknologiayritykset avainroolissa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä – ti 20.10.2020 klo 15

Koronapandemia on vallannut ymmärrettävästi palstatilaa kuluneen vuoden aikana. Meillä ei kuitenkaan ole varaa unohtaa aikamme uhkaavinta haastetta, ilmastonmuutosta. Hallitusten välisen ilmastopaneeli IPCC:n mukaan ilmasto lämpenee hälyttävällä vauhdilla. Toimia vaaditaan kaikilla tasoilla lämpenemisen hillitsemiseksi. 

Millaisia ratkaisuja yritykset voivat luoda, jotta tavoite hiilineutraalista Suomesta ja Euroopasta toteutuu? Tästä keskustellaan TietoEVRYn, EK:n, VTT:n ja SuomiAreenan yhteisessä tilaisuudessa tiistaina 20.10. klo 15. Voit seurata keskustelua yllä olevasta videosta 20.10. alkaen.

Aiheesta keskustelevat ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara, TietoEVRYn Suomen maajohtaja Satu Kiiskinen sekä lumilautailija Enni Rukajärvi. Tilaisuuden juontaa toimittaja Laura Saarikoski.

Teknologia on jo olemassa

Ratkaisussa on kolme keskeistä elementtiä: teknologia, digitalisaatio ja innovaatiot. Näistä ensimmäinen eli kaikki tarvittava teknologia on jo olemassa. VTT:n toimitusjohtajan Antti Vasaran mukaan se on vain otettava käyttöön.

– Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi olemassa oleva teknologia on skaalattava laajasti ja nopeasti käyttöön, sanoo Vasara.

Kriittisessä tilanteessa korostuu se, mitä yritykset tekevät. TietoEVRYn Suomen maajohtaja Satu Kiiskinen nostaa esiin erityisesti teknologiayritysten mahdollisuudet.

– Digitalisaatiolla ja innovaatioilla on merkittävä rooli hiilijalanjäljen pienentämisessä ja ilmastonmuutoksen torjumisessa. Teknologiayritykset ovat tässä kriittisessä roolissa ja mahdollistamassa muutosta.

Taloutta pyritään tukemaan nyt monin keinoin. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies painottaa yhteistyötä ja investointien rahoitusta.

– Talouden jälleenrakennus, elvytysrahoitus ja ilmastotoimet pitää saada kulkemaan tehokkaasti käsi kädessä.

Seuraa keskustelua mtv-palvelussa tiistaina 20.10.2020 klo 15 yllä olevasta linkistä joko suorana tai milloin vain suoran lähetyksen jälkeen.

Lue lisää ja voit myös ilmoittautua tästä linkistä järjestäjille, niin saat omaan sähköpostiisi linkin keskusteluun ennen tilaisuutta. 

Toivotamme sinut mukaan ratkomaan ilmastohaastetta ja keskustelemaan aiheesta Twitterissä tunnisteella #SuomiAreena.