Mainos

SuomiAreena Goes Nautinto: Ristiriita ruokapöydässä – nautinto vai vastuullisuus?

SuomiAreena Goes Nautinto -keskustelutilaisuudessa lauantaina 8. kesäkuuta 2019 pohditaan ruoka- ja juomanautintoja vastuullisuuden näkökulmasta. 

Syöminen ja juominen tuottavat meille valtavasti nautintoa. Yltäkylläisyyden aikakaudella kaikkea ruokaa onkin tarjolla koko ajan ja valtavia määriä. Ruoantuotanto ja -kulutus vaikuttavat kuitenkin merkittävästi hiilijalanjälkeemme: yhteensä ne aiheuttavat noin viidenneksen kulutuksen ilmastovaikutuksista.

SuomiAreena Goes Nautinto -keskustelu lauantaina 8. kesäkuuta 2019 klo 14.30–15.30 Feel Helsinki -tapahtumassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Nautintoja tarvitaan ja ne tuovat merkityksellisyyttä ihmiselämään. Nautintomme saattavat kuitenkin kuormittaa ympäristöä, minkä takia kohtaamme paljon eettisiä ristiriitoja. Voimmeko itse vaikuttaa siihen, kuinka kestäviä valintoja teemme nauttijoina ja kuinka suuri vastuu on yhteiskunnalla ja yrityksillä?

Kuluttajina voimme itse vaikuttaa kuormittavuuteen suosimalla kestäviä valintoja ja valikoimalla vähemmän hiilijalanjälkeä kuormittavia ruokia. Kuinka ruoka- ja juomatuottajat huolehtivat vastuullisuudestaan ja miten ilmastokuormaa voitaisi keventää?

Keskustelun voit katsoa yltä suorana lauantaina tai saapua paikalle Feel Helsinki -tapahtumaan Helsingin Musiikkitalon alalämpiöön. SuomiAreena Goes Nautinto -keskustelu järjestetään yhteistyössä Alkon kanssa.

"Odotan mukaansatempaavaa keskustelua"

Keskustelemassa aiheesta ovat Madventuresin Riku Rantala, Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Jaakko Heinimäki, Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna, Sitran kiertotalousasiantuntija Hanna Mattila ja kauppatieteiden opiskelija sekä Zero Waste -intoilija Otso Sillanaukee.

Keskustelun juontaa MTV Uutisten ankkuri Kirsi Alm-Siira.

– Odotan värikästä ja eri näkökulmilla höystettyä mukaansatempaavaa keskustelua, Alm-Siira sanoo.

Keskustelussa pohditaan nautintoa tietenkin myös henkilökohtaisesta näkökulmasta, joten aiheessa riittää rutkasti nautinnollista keskusteltavaa.

– Ihmiset ovat nykyään melko tietoisia kuluttajia. On tärkeää nostaa esiin myös elämästä nauttimisen merkitys ja se, miten nautintoja voi harrastaa vastuullisesti.

Mutta mikä onkaan Kirsi Alm-Siiran oma suhde makunautintoihin?

– Nautin sekä juomasta että ruoasta – useimmiten kohtuudella. Hyvää viiniä ja juustoja minun on vaikea vastustaa!