Mainos

Suomen merkittävin keskustelutapahtuma keräsi ennätysyleisön

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena keräsi jälleen ennätysyleisön ja huikean määrän suomalaisia keskustelemaan yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista, kuten sotesta, koulutuksesta, kulttuurista, turvallisuuspolitiikasta, EU:sta ja urheilusta. Viikon tapahtumiin osallistui perjantain alkuiltapäivään mennessä 55 000 ihmistä, kun viime vuonna SuomiAreenan yleisömäärä oli noin 30 000.

SuomiAreena järjestettiin nyt kymmenettä kertaa, ja juhlavuottaan viettävän tapahtuman teemana oli opetus ja kulttuuri. Pääyhteistyökumppaneita olivat opetus- ja kulttuuriministeriö ja DNA. Viikon aikana Porissa järjestettiin noin 160 tilaisuutta. Porin lisäksi tapahtumia oli Tampereella, Kankaanpäässä, Siikaisissa, Raumalla, Huittisissa ja Ulvilassa.

– Suomessa on selvästi tilausta tällaiselle keskustelufestivaalille. Suomalaiset ovat kiinnostuneempia ajankohtaisista ja yhteiskunnallista aiheista kuin koskaan ja haluavat myös keskustella niistä. Painavan asian lisäksi myös kevyemmät tapahtumat houkuttavat. Tänä vuonna suosituimpien tilaisuuksien joukkoon nousivat muun muassa BumtsiBum, entisten ja nykyisten puoluejohtajien keskustelut, Savonlinnan oopperan terveiset, Lasten olympialaiset ja Mitä hallitusohjelmasta jäi käteen? –keskustelu, MTV Uutisten toimituspäällikkö Jussi Eronen kertoo.

Suomen eturivin vaikuttajat poliitikoista ja kulttuuritoimijoista yritysjohtajiin osallistuivat keskusteluihin koko SuomiAreena-viikon ajan. Tapahtumassa oli mukana noin 800 keskustelijaa, joukossa muun muassa presidentit Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari, ministerit Olli RehnSanni Grahn-LaasonenAnne Berner ja Jussi Niinistö, puoluejohtajat Antti Rinne,Carl Haglund ja Päivi Räsänen sekä viihteen moniosaajat Pirkka-Pekka PeteliusWaltteri Torikka ja Marco Bjurström.

Tänä vuonna SuomiAreenan seuraaminen onnistui myös mökiltä tai kotisohvalta entistä helpommin, sillä keskusteluja välitettiin verkon, radion ja MTV3-kanavan kautta aikaisempia vuosia enemmän. Verkossa MTV.fi jaSuomiAreena.fi välittivät Porista lähes 200 tuntia suoraa nettilähetystä sekä keskustelutaltiointeja. Lisäksi tapahtumia saattoi tänä vuonna ensimmäistä kertaa seurata tapahtuman omalta televisiokanavalta SuomiAreenaTV:stä. SuomiAreenan keskustelut kävivät vilkkaana tapahtumapaikkojen ohella myös sosiaalisessa mediassa. Tunnuksella #suomiareena lähetettiin kaikkiaan yli 21 000 twiittiä. Viime vuonna #suomiareena-twiittejä lähetettiin noin 15 000.

ENSI VUONNA PUHUTAAN SUOMALAISESTA TYÖSTÄ JA KANSALAISJÄRJESTÖTOIMINNASTA

SuomiAreena jatkuu Porissa ja lähiseuduilla ainakin vuoteen 2020 asti, sillä Porin kaupunki ja MTV Oy ovat sopineet SuomiAreenan järjestämisestä yhteistyönä vuosina 2018-2020. Ensi vuonna teemana ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.