Mainos

Roppakaupalla liikuntaa SuomiAreenalla

SuomiAreena tuo Poriin tänäkin vuonna paljon liikuntanautintoja. Viikon mittaan esitellään muun muassa golfia, tennistä, vesihaasteita Rion olympialaisten ja paralympialaisten tunnelmissa, superpesistä, jalkapalloilijoita, ravureita ja suppailijoita.

Viikon aluksi voi käydä tutustumassa ilmaiseksi tavanomaisen golfin, footgolfin tai frisbee golfin saloihin Kalaforniassa. Tiistaina voi voittaa tennistapahtumassa liput Wibledonin tennisturnaukseen ja osallistua Maauimalan allasbileisiin, missä voi testata omia hengenpelastustaitoja ja kuulla Matti Mattsonin ajatuksia ennen Rion olympialaisia. Mikäli veri ei vedä veteen, on tarjolla Superpesiksen hyväntekeväisyysottelu.

Keskiviikkona voi harrastaa penkkiurheilua, sillä torstaina on jalkapallo-ottelu, ravit ja koko perheen liikuntatapahtuma stadionilla. Perjantaina voi katsella, kun jääkiekkoilijat ja pesäpalloilijanaiset Porista ja Raumalta ottavat toisistaan mittaa Kokemäenjoessa SUP-laudoilla Itämeren hyväksi.

Torstain futismatsissa Herralahden kentällä kohtaavat kulttuuripersoonista koostuva Raittius- ja urheiluseura Zoom ja turvapaikanhakijoilla vahvistettu eduskunnan joukkue, jossa pelaa myös ministeri Olli Rehn.

Porilaisethan ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan onnellisia kaupunkilaisia, mutta terveydessä on toivomisen varaa. Miten futista harrastava ministeri kannustaa porilaisia liikkumaan enemmän?

- Liikunta voi kaikessa yksinkertaisuudessaan tarkoittaa työmatkojen kulkemista jalan tai polkupyörällä. Suomessa on erinomaiset liikuntamahdollisuudet ja jokaiselle löytyy sopiva laji. Lenkkeilyyn tarvitaan vain hyvät kengät ja metsäpolku. Sauvakävely ja fillarointi ovat mainioita liikuntamuotoja, eivät rasita niveliä mutta pitävät kondiksessa, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn.

- En ole mikään fundamentalisti, mutta niille, joilla pää ja polvet vielä kestävät, suosittelen silti lajeista jalointa – jalkapalloa.

Mitä muuta kun jalkapalloa odotatte SuomiAreenasta 2016? Mistä saamme elinvoimaa Poriin?

- Odotan antoisia keskusteluja, punnittuja mielipiteitä ja vanhojen tuttujen näkemistä. SuomiAreenasta on muutamassa vuodessa tullut maamme merkittävin yhteiskunnallisen keskustelun foorumi ja kesän poliittinen kohokohta. SuomiAreena on ainutlaatuinen tapahtuma, jossa yhdistyy vaivattomasti asiapitoinen debatti ja Suomen suvesta nauttiva kansa.

-Jazzeilla pitää yrittää kuunnella ainakin Gregory Parker ja vaimonkin vaatimuksesta Seal. Monia muitakin mainioita artisteja tiedossa.

Ministerin mielestä Pori on vireä ja kaunis kaupunki, joka herää kukoistukseensa aina SuomiAreenan ja jazzien aikaan.

- Porilla on toki muitakin vahvuuksia, kuten monipuolinen energia- ja teknologiaklusteri. Sen päälle on hyvä rakentaa innovatiivista tulevaisuuden teollisuutta. Suomi elää jatkossakin viennistä, jossa Satakunta on vahvoilla. 

Teksti: Oili Alm, Porin kaupunki