Mainos

Maailman parhaat ginin tuottajat valmistavat erikoisginin SuomiAreenan kunniaksi – ”Pieni erä vain tätä viikkoa varten”

Maailman parhaat ginin tuottajat valmistavat erikoisginin SuomiAreenalle kiitokseksi hienosta yhteiskunnallisesta keskustelutapahtumasta.

Kolme suomalaista tislaamoa eli Porin panimoravintola Beer Hunter’s, Kyrö Distillery Company ja The Helsinki Distilling Company ideoivat yhdessä kesäisen ginin, josta ensimmäinen erä tislataan Porin torin laidalla SuomiAreenan avajaispäivänä maanantaina 16.7. Luvassa on huippulaadukasta giniä, sillä sekä Kyrö Distillery Companyn ja Helsinki Distilling Companyn ginit on valittu vuorollaan maailman parhaiksi gineiksi kansainvälisissä kilpailuissa.

Porilainen tislaaja, yrittäjä Mika Tuhkanen panimoravintola Beer Hunter’sista kertoo juoman nimeksi tulevan Consensus gin, kolmen ginivalmistajan mukaan

- Lähdimme alun perin kehittelemään giniä teemalla yhteistyö, joka oli SuomiAreenan viime vuoden teema. Ei kai haittaa, vaikka tulemme tässä asiassa vuoden myöhässä, Tuhkanen nauraa.

SuomiAreena valikoitui itsestäänselvästi ginin julkaisemisen ajankohdaksi.

- SuomiAreenan aikana Pori herää aina uuteen kukoistukseen, ja siksi halusimme valmistaa maailman parhaiden ginin tuottajien kanssa erikoisginin juuri nyt ja kiittää siten SuomiAreena hienosta yhteiskunnallisesta keskustelutapahtumasta. Tätä giniä valmistetaan vain pieni erä ja uskon sen menevän kokonaan SuomiAreena-viikolla Porin eri ravintoloissa.

SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto on iloinen tempauksesta.

- Meillä on ollut SuomiAreenalla muun muassa oma vaatemallisto, oma postileima ja näkyvyyttä New Yorkin Times Squarella. Erikoisgin onkin SuomiAreenalle aivan uusi aluevaltaus. Meille on kunnia, että maailman parhaat ginin tuottajat haluavat kiittää meitä tällä tavoin, iloitsee Haavisto.

Master Distiller Mikko Mykkänen Helsinki Distilling Companysta kertoo Consensus gin-ginin koostuvan muun muassa yhdeksästä yrtistä.

- Lähtökohtana oli tehdä erilainen kesäinen gini kotimaisista raaka-aineista. Olemme valinneet tarkasti maut, jotka toimivat yhdessä.

Vaikka ginin tarkka koostumus on salaisuus, paljastaa Kyrö Distiller Companyn päätislaaja Kalle Valkonen muutaman asian.

- Näin kesän ollessa kukkeimmillaan Kyrössä tuoksuu huumaavasti mesiangervo, joka on yksi meiltä tulevista yrteistä. Lisäksi mukana on myös savuinen mauste, Valkonen sanoo.

Ginin tislausta voi seurata maanantaina 16.7 kello 11.30 Beer Hunter’sin tislaamolla Porin torin laidalla. Tislausta on mukana käynnistämässä myös SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto.

Lisätiedot:

Mari Haavisto, Vastaava tuottaja, SuomiAreena, puh. 050 3956135

Tislaaja, yrittäjä Mika Tuhkanen, Panimoravintola Beer Hunter’s, Pori: 0400 869 311

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Tänä kesänä jo 13. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteema on turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Veikkaus, Puolustusvoimat ja DNA.​​​​​​​