Mainos

Live klo 18: Näin sanat ja teot kohtaavat – mitä tarkoittaa auttaminen?

Helsingissä Kallion kirkossa järjestetetään tänään SuomiAreena goes Kirkko –tilaisuus, joka kokoaa yhteen sekä yhteislauluja rakastavat että auttamishaluiset suomalaiset. Tilaisuus näytetään suorana MTV.fissä sekäMTV Katsomossa kello 18-20.

Tilaisuus alkaa Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalon puheella, jatkuu paneelikeskustelulla ja päättyy Jaakko Heinimäen Syntisten laulukirjan lauluihin. Yhteislaulutilaisuuden vetää Heinimäki itse.

Paneelikeskustelun teemoina ovat lähimmäisenrakkaus, vapaaehtoistyö ja hädässä olevan auttaminen. Sen vetää MTV:n toimittaja Kari Pyrhönen ja keskustelijoina ovat pastori, toiminnanjohtaja Olli ValtonenHelsinkiMissiosta, toimittaja Rita Strömmer, näyttelijä Mikko Leppilampi jaAnders von Weissenberg SPR:ltä.

Suomessa ja maailmalla eletään nyt aika kovia aikoja, joten lähimmäistenrakkautta tarvitaan nyt erityisen paljon.

– Minulle se tarkoittaa sitä, että katsotaan toista sellaisin silmin, joilla toivoisi itseäänkin katsottavan, että yrittää nähdä toisessa enemmän hyvää ja että armahtaa toista pykälää enemmän. Lähimmäisenrakkaus on jotain isoa ja ihmeellistä, Laajasalo sanoo.

Hän vieraili aamun Huomenta Suomessa. Laajasalon mukaan puhe on tärkeää, mutta on myös tärkeää, että sanat muuttuvat teoiksi.

– Tämän illan juttu on se, että ensin jutellaan erittäin hyvien tyyppien kanssa, mutta siellä kerätään myös Tukikummeille kolehtia. Lopuksi vielä lauletaan väkevästi, hän summaa.

Suora linkki SuomiAreena goes Kirkko-lähetykseen Katsomossa (katsottavissa klo 18 alkaen)

Tilaisuudella tuetaan Tukikummien toimintaa. Tukikummit ohjaa keräämänsä varat lyhentämättömänä kirkon diakoniatyölle.