Mainos

Itla ja Plan SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneiksi – kesän 2020 teemoina Huomisen rakennuspalikat: kestävä kehitys, kansainvälisyys ja lasten unelmat

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla ja lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi lähtevät vuoden 2020 SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneiksi. Järjestöt allekirjoittivat sopimuksen pääyhteistyökumppanuudesta tänään. SuomiAreenan ensi vuoden teemat ovat Huomisen rakennuspalikat: kestävä kehitys, kansainvälisyys ja lasten unelmat.

SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto on innoissaan uusista pääyhteistyökumppaneista ja ensi kesän teemoista.

– SuomiAreenan ensi kesän teemat haastavat keskustelemaan, millaisia ratkaisuja meidän pitäisi tehdä tässä hetkessä, että jätämme parhaan mahdollisen perinnön tuleville sukupolville. Itla ja Plan antavat mielenkiintoisen näkökulman teemoihin ja odotan jo innolla, mitä uutta pääyhteistyökumppanit tuovat tapahtumaan. Haluamme myös itse SuomiAreenassa antaa oman panoksemme näihin teemoihin yhdessä kaikkien järjestäjien kanssa. Tänä syksynä alammekin työstää SuomiAreenan vastuullisuusohjelmaa, jossa määritellään tapahtuman sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristövastuut pitkälle tulevaisuuteen, Haavisto kertoo.

Itla ja Plan International Suomi lähtevät yhdessä mukaan ensi vuoden SuomiAreenaan tuodakseen lasten asiaa näkyvästi mukaan Suomen suurimpaan yhteiskunnalliseen keskustelutapahtumaan.

– SuomiAreenan pääyhteistyökumppanuus on hieno mahdollisuus olla mukana Porissa tekemässä viikkoa, jossa myös lasten asiat tulevat esille. Pidän tätä kädenojennuksena tuleville sukupolvillemme. Mahdollisuus on siksikin erityisen hieno, että pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelmassa on lasten asia nostettu vahvasti esiin, ja SuomiAreena tarjoaa tilaisuuden saada aikaan keskustelua siitä, miten Suomesta tehdään maailman paras paikka lapsille, sanoo Itlan toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.

–Moni asia on maailmassa paremmin kuin koskaan. Ilmastonmuutos uhkaa kuitenkin tehdä tyhjäksi monia kehityssaavutuksia ja synkentää lasten ja nuorten tulevaisuudennäkymiä. Sen vaikutuksista kärsivät jo nyt maailman köyhimmissä maissa elävät tytöt, jotka ovat jo valmiiksi heikossa asemassa ikänsä, sukupuolensa ja köyhyytensä vuoksi. Meillä suomalaisilla on valtaa ja mahdollisuus toimia paremman tulevaisuuden puolesta. On hienoa päästä keskustelemaan kestävästä kehityksestä ja globaalista tasa-arvosta. Tänään tehtävillä päätöksillä ratkaistaan, onko tulevien sukupolvien maailma parempi kuin menneisyys, sanoo Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen.

SuomiAreenan ensi kesän muut yhteistyökumppanit julkistetaan syksyn ja talven aikana.

Haku järjestäjäksi kesän 2020 SuomiAreenaan on käynnissä vielä tämän viikon eli elokuun 2019 loppuun asti täällä.

– Uskon, että teemoina Huomisen rakennuspalikat: kestävä kehitys, kansainvälisyys ja lasten unelmat inspiroivat runsaasti hakijoita ensi kesäksi. Kannustamme myös uusia tahoja tulemaan rohkeasti mukaan järjestämään SuomiAreena-tilaisuuksia, Haavisto kertoo.

SuomiAreena järjestetään ensi kesänä Porissa 13.-17.7.2020. Tapahtuma järjestetään jo 15. kerran.

Lisätiedot:

Mari Haavisto, vastaava tuottaja, SuomiAreena, puh. 050 3956135

Petri Virtanen, toimitusjohtaja, professori, Itla, puh. 050 318 7068

Ossi Heinänen, pääsihteeri, Plan International Suomi, puh. 040 752 0080