Mainos

Ensi viikolla Porin valloittava SuomiAreena uudistuu monin tavoin: Arvopuheiden sarja ja kaikille avoin Speakerscorner starttaavat

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, viisipäiväinen SuomiAreena alkaa Porissa maanantaina 16.7.2018. Luonnollisesti SuomiAreena myös elää mukana Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin huipputapaamisen hengessä.

SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haaviston mukaan huipputapaaminen näkyy laajasti sekä SuomiAreenassa Porissa että SuomiAreenan tv-lähetyksissä.

– Porin torilla MTV-lavan skriineillä näytetään suorana kaikki huipputapaamisen kohokohdat, jonne suomalaisella medialla on pääsy ja striimausmahdollisuus. Aihetta käsitellään laajasti myös aamun ja illan suorissa tv-lähetyksissä sekä SuomiAreenan Päivän puheenaihe -keskustelussa MTV-lavalla, Haavisto sanoo.

– Kun tieto tapaamisesta tuli, oli heti selvää, että SuomiAreenan starttipäivä saa historiallisen puheenaiheen, Haavisto iloitsee.

Tapahtumassa on tänä vuonna mukana ennätysmäärä puhujia: yhteensä tuhat henkilöä 200 keskustelutilaisuudessa. Mukana keskustelemassa on yhteiskunnan huippunimiä kuten pääministeri Juha Sipilä, ministeri Elisabeth Rehn, Viron ex-pääministeri Taavi Rõivas , puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg , Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa sekä entinen pääministeri Esko Aho.

Starttipäivä maanantai huipentuu kaikille avoimiin avajaisbileisiin SuomiAreena-rannassa, Porin Etelärannassa. Lavalla nähdään muun muassa Ansa Kynttilä ja Stadi vs. Lande -tyyppistä visailua. Tilaisuuden juontaa Antero Mertaranta.

– SuomiAreenassa on tänä vuonna historiallisen monipuolinen vieraskattaus. Puhujia on politiikan ja talouden huipulta mielenkiintoisiin viihde-, urheilu- ja kulttuurihenkilöihin, Mari Haavisto kertoo.

Tapahtuma uudistuu tänä vuonna monin tavoin. Uutena aloittavat esimerkiksi päivittäiset Arvopuheet, joissa eduskuntapuolueiden puheenjohtajat pitävät itselleen tärkeästä arvosta puheen. Puheiden jälkeen arvoista ovat keskustelemassa arvojohtajat ympäri yhteiskuntaa muun muassa arkkipiispa Tapio Luoma ja presidentti Tarja Halonen.

– Odotan Arvopuheilta kiinnostavia avauksia, tunteisiin vetoavaa retoriikkaa ja syvempää näkökulmaa politiikkaan. Tästä tehdään yhdessä SuomiAreenalle uusi perinne, Haavisto sanoo.

Tuleva vaalivuosi saa puolestaan vauhtia tiistain puheenjohtajatentistä, jossa kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat pääsevät MTV Uutisten politiikan toimittajien tenttiin.

SuomiAreenan tämän vuoden teemoina ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. SuomiAreena-viikko on tänä vuonna myös niin sanottu Porin superviikko, kun kaupungissa järjestetään samaan aikaan myös Pori Jazz ja Asuntomessut.

Koko SuomiAreenan ohjelma on nähtävissä täällä 

SuomiAreena-ranta ja Speakerscorner ottavat yleisön mukaan 

SuomiAreenan alue laajentuu, kun uusi SuomiAreena-ranta avautuu Porin Etelärannassa. Alueelle nousee myös uusi lava, jolla on joka päivä mielenkiintoista osallistavaa ohjelmaa – perinteisiä paneelikeskusteluja ei tällä lavalla nähdä.

Alueella aloittaa niin ikään uutena kaikille avoin Speakerscorner, jossa lava on perjantaina vapaa kaikille kello 10-11. Puhujat otetaan lavalle ilmoittautumisjärjestyksessä ja lähetys myös striimataan Katsomossa ja suomiareena.fi-sivuilla.

Pääyhteistyökumppanit tuovat lavalle viihdetähtiä ja kalustonäyttelyn 

SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit ovat tänä vuonna Puolustusvoimat, Veikkaus ja DNA. Puolustusvoimat näkyy ja kuuluu tapahtumassa koko viikon, kun Puolustusvoimien kalustonäyttely valtaa SuomiAreena-rannan ja keskiviikkona nähdään taistelunäytös. Veikkaus puolestaan tuo keskusteluihin laajan piirin veikkausvarojen edunsaajia niin liikunnan, kulttuurin kuin tieteenkin saralta. DNA tarjoaa keskiviikkona jo perinteeksi muodostuneen suomalaisten huippuartistien ilmaiskonsertin, jossa esiintyvät tänä vuonna Pete Parkkonen, Jonna Tervomaa ja Olavi Uusivirta.

SuomiAreena läsnä kaikissa medioissa

SuomiAreenan keskusteluita voi seurata suorana MTV Katsomossa ja osa keskusteluista esitetään SuomiAreenaTV-kanavalla, joka on katsottavissa DNA:n kaapeliverkossa ja DNA TV -palvelussa sekä Digitan antennitelevisioverkossa. Keskusteluihin pääsee mukaan myös sosiaalisessa mediassa tunnuksella #suomiareena.

SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle lähes 20 tuntia. Huomenta Suomi lähetetään Porista maanantaista perjantaihin klo 6.55-9.05 ja illan suora lähetys SuomiAreena: Suoraa asiaa maanantaista perjantaihin klo 20.00-21.00. Näiden lisäksi MTV3-kanavalla nähdään SuomiAreenassa nauhoitettavat erikoisohjelmat Puheenjohtajatentti tiistaina 17.7. kello 22.30, Tulevaisuuden toivot keskiviikkona 18.7. klo 22.30 ja Tähdet Porin illassa lauantaina 21.7. klo 20.00.

SuomiAreena-TV lähettää ohjelmaa koko SuomiAreena-viikon ajan klo 6.55-22.20. SuomiAreena-TV löytyy DNA:n kaapeliverkoissa kanavapaikalta 265 ja Digitan antenniverkosta paikalta 29.

SuomiAreenan mobiilisovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Lisätiedot:

Mari Haavisto, vastaava tuottaja, SuomiAreena, puh. 050 3956135

Tiina Lehtonen, SuomiAreenan tuottaja, puh. 044 701 1021

Leea Ollikainen, tapahtumatuottaja, SuomiAreena, puh. 040 733 8857

Akkreditoidu SuomiAreenaan

Toivomme, että kaikki SuomiAreenaan osallistuvat toimittajat akkreditoituvat etukäteen. Akkreditoitumalla saat ajantasaista tietoa SuomiAreenan aikana. Akkreditoidu täältä

Kuvia tapahtumasta löytyy täältä: http://suomiareena.photodeck.com/

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Tänä kesänä jo 13. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteema on turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Veikkaus, Puolustusvoimat ja DNA.