Mainos

Arvopallot antavat uudenlaisen tavan osallistua – SuomiAreena toteuttaa arvojaan näkyvästi kesän tapahtumassa

SuomiAreenan arvot ovat mukana kesän tapahtumassa jokaisessa keskustelussa. Arvot tuodaan näkyväksi yleisöä osallistavalla tavalla: kävijöillä on mahdollisuus valita, mitä SuomiAreenan arvoa kukin keskustelu toteuttaa.

SuomiAreena tuo lavoille uuden ja hauskan yleisöä osallistavan tavan, jolla tapahtuman viisi arvoa saadaan näkyväksi.

– Meillä on kaikilla lavoilla punaiset arvopallot ja -putkilot. Aina keskustelutilaisuuksien jälkeen kävijät voivat tehdä arvovalinnan ja tiputtaa arvopallot putkiloon sen arvon kohdalle, mitä arvoa keskustelu kävijän mielestä parhaiten edusti. Tapahtumamme arvot ovat: avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto.

SuomiAreenan arvot työstettiin yhdessä kaikkien SuomiAreena-järjestäjien kanssa talvella. Arvotyöhön osallistui yli 200 organisaatiota.

– Haluamme SuomiAreenassa edistää demokratiaa ja osallistaa yleisöä entistä enemmän. On myös hienoa, että SuomiAreena-keskusteluiden sadat järjestäjät saavat tilaisuuksistaan entistä enemmän palautetta. Toivomme, että kävijät innostuvat tekemään arvovalintoja keskustelutilaisuuksien päätteeksi. Arvopalloilla olemme pyrkineet tekemään sen yleisölle mahdollisimman hauskaksi, jatkaa Haavisto.

Arvopallot ja -putkilot löytyvät kesän SuomiAreenassa kaikilta lavoilta. Arvovalintoja voi tehdä kuudella lavalla kaikkien keskustelutilaisuuksien päätteeksi: Purje-lavalla, Kaupungintalon pihan lavalla, Antinkatu 5:n lavalla, Eetunaukion lavalla, Puuvillan kauppakeskuksen lavalla sekä BePopin lavalla. MTV-lavalla ja SuomiAreena-rannassa arvovalintoja voi tehdä ainakin osassa tilaisuuksia. Jokaisen keskustelutilaisuuden päätteeksi yleisön on mahdollista tiputtaa yksi arvopallo yhteen arvoputkiloon ja näin antaa palautetta tilaisuuksista.

Arvojen taustalla on Arvotyö, jonka SuomiAreena toteutti syksyllä 2018 yhdessä tämän kesän ja aiempien vuosien järjestäjien kanssa. Arvotyötä tehtiin lisäksi järjestäjien kanssa erillisessä arvotyöpajassa sekä SuomiAreenan järjestäjätreffeillä. Arvotyössä oli aktiivisesti mukana yli 200 erilaista järjestäjätahoa, sekä ensikertalaisia että SuomiAreena-konkareita.

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 15.-19.7.2019. Tänä kesänä jo 14. kertaa järjestettävän tapahtuman teemat ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Business Finland, DNA, LähiTapiola ja Tieto Oyj. SuomiAreenan arvot ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous.

Lisätiedot:

Mari Haavisto, SuomiAreenan vastaava tuottaja, sisältöliiketoimintajohtaja, Mediahub Helsinki, 050 395 6135