Mainos

2016

Vuoden 2016 SuomiAreena oli suositumpi kuin koskaan, viikon aikana tilaisuuksissa oli 63 000 kävijää. Viikon aikana järjestettiin yli 170 tilaisuutta, joissa oli yhteensä 850 puhujaa. Tapahtuman teema oli suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta ja pääyhteistyökumppanit olivat DNA, työ- ja elinkeinoministeriö, RAY ja SOSTE. 

SuomiAreena uudistui monella tavalla vuoden 2016 aikana. Viikon aikana saavutettiin entistä enemmän nuoria uudella Laiv@lavalla, jossa esiintyi viikon aikana muun muassa runsas joukko tubettajia, koodaajia ja start-upeja. Estradilla nähtiin viikon aikana pääministeri Juha Sipilä ja lähes koko hallitus, Maltan pääministeri Joseph Muscat, entinen EU-komissaari Poul NielsonRisto SiilasmaaMatti Alahuhta, presidentti Tarja HalonenMaija Vilkkumaa ja Anssi Kela. Viikon ehdottomasti kohutuin vieras oli Anneli Auer. 

SuomiAreena alkoi vahvasti heti maanantaina, jolloin myös Kansalaistori aukaistiin kävijöille. Keskustelut keskitettiin kuudelle päälavalle, joista uusin tulokas oli Antinkatu 5 -lava. MTV-lavalta torilta lähetettiin viikon aikana useita tuntia Huomenta Suomea ja muuta ohjelmaa MTV3-kanavalle.