Mainos

2014

Yhdeksännessä SuomiAreenassa oli ensimmäisen kerran pääteema: asuminen ja ympäristö, ja tämän myötä pääyhteistyökumppanina ympäristöministeriö. Kaikkiaan SuomiAreena-viikolla, 12.–19.7.2014, tilaisuuksia oli 135 ja Kansalaistorille oli pystytetty 54 telttaa. Keskusteluissa oli mukana yksitoista ministeriä, lähes 70 kansanedustajaa ja kaikkiaan noin 700 puhujaa. Viikon keskustelutilaisuuksiin osallistui yli 30 000 kuulijaa.

Viikon ja koko SuomiAreenan historian merkittävimmän avauksen teki arkkipiispa Kari Mäkinen. Hän pyysi SuomiAreenan avajaisissa henkilökohtaisesti anteeksi kirkon suhtautumista homoseksuaaleihin. Viikon aikana keskusteluissa mukana olivat muun muassa presidentti Martti Ahtisaari, Jenni HaukioSofi Oksanen ja Jussi69. Ympäristöteeman merkeissä eduskunnan ympäristövaliokunta siivosi Yyterin dyynejä ja uutisviikkoa sävytti nikkelipäästö Kokemäenjokeen. Liikunta oli näyttävästi viikolla esillä: ensi kertaa järjestetty Liikuntatorstai lasten olympialaisineen keräsi lähes 2 500 osanottajaa. 

MTV lähetti Porista tv-ohjelmaa päivittäin maanantaista perjantaihin 1,5 tuntia. Suoria lähetyksiä ja tallenteita oli tarjolla kaikkiaan 60. Tunnuksella #suomiareena lähetettiin viikon mittaan yli 16 000 tviittiä.